Persoonlijke reisgidsPersoonlijke reisgids
empty

2019 Waterrijk Wallonië

2-apr-2019 10:23:20

Beleef in 2019 het Waterrijk Wallonië...
Onze mooie provincie Namen wordt rijkelijk van water voorzien door de Maas, de Samber, de Semois, de Lesse, door de meren van Bambois of van de Eau d'Heure en door talrijke stroompjes waarlangs het fijn wandelen is...
Profiteer van het aan water gewijde themajaar om het plezier van een terrasje aan de waterkant te herontdekken, om een aangename boottocht te maken, om te waterfietsen, maar ook om de weldadige kracht van het levensnoodzakelijke water te waarderen.

Wallonie Belgique Tourisme heeft voor jou 3 manieren om van het water te genieten geselecteerd.

  • In het water! Hier vind je alle activiteiten in verband met het riviertoerisme zoals bootvaarten, bootjes zonder vaarbewijs, kajakken...

  • Langs het water want de oevers van de waterlopen, vijvers of meren vormen vaak rustgevende plaatsen om te kuieren. Ontdek de watersteden, de fiets- en wandelroutes, het erfgoed, de restaurants en vakantieverblijven aan de waterkant...

Onze tips in de provincie Namen
Onze mooiste terrassen aan de waterkant nodigen je uit!
Ontdek onze vakantieverblijven voor een mooie nacht met de voeten haast in het water.

  • De weldadige effecten van het water: hier hebben we het over ontspanning en welzijn maar ook over het milieu.

Ontdek alle activiteiten in verband met die thema's in de provincie Namen of overal in Wallonië!

Je hebt nood aan beweging? Onze evenementen van 2019 doen je reizen op het ritme van het water.
Ontdek onze culinaire wandel- of fietstochten op www.gaeropuit.be (in april):

  • RAVeL & BBQ: 4 lekkere fietstochten langs de Semois (Vresse), de Samber (Floreffe, Jemeppe, Sambreville), de Lesse (Houyet) of via een in duikvijver veranderde steengroeve (Doische)!

  • Picknickwandelingen: 4 wandeltochten voor gezinnen. Ontdek de weg van het water van de bron naar de kraan (Havelange), beleef een picknick in een bootje op het meer (Bambois), te midden van de fonteinen (Watertuinen van Annevoie) of in het park van een kasteel (Ohey).

De volledige agenda van Waterrijk Wallonië in de provincie Namen vind je hier!

FOCUS!
Ontdek de Maas zoals je ze nog nooit gezien hebt.

De Maasfietsroute, de nieuwe EuroVélo "EV19" route, volgt één van Europa's mooiste riviervalleien. Deze fietsroute van 1152 km langs de Maas loopt door Frankrijk, België en Nederland vanaf de bron in de Franse Vogezen tot aan de monding bij Rotterdam.
Op de RAVeL langs de Maas, vrij van motorvoertuigen, bewonder de steden, de dorpen, de bucolische landschappen die de statige rivier geschapen heeft, het prachtige natuurlijke en industriële erfgoed van Wallonië. We zouden de route ook de Citadellenroute kunnen noemen want ze doet te Dinant, Namen, Huy en Luik ontdekken.
Meer info? meuseavelo.eu

 
 
 
 
 

Newsletter

Ontvang :

  • suggesties voor originele arrangementen
  • tips voor verblijven of activiteiten
  • de laatste nieuwigheden in de streek

Inschrijving

 

Facebook

My Great Web page
 

Twitter

 

Belgïe