orchimont-village-nature-vue(16).jpg

5 tips voor uitjes
in het gebied van de Naamse Ardennen

Zin om eropuit te gaan in deze regio van de provincie Namen die aan natuur en vakantie doet denken? Ontdek onze 5 tips voor een uitstap wanneer de maatregelen tegen de verspreiding van het virus zullen ophouden.

Han-sur-Lesse

Welkom in het Domein van de Grotten van Han. Hier zie je de natuur in haar verrassendste vormen! De grotten, door de Lesse gegraven, zijn de langste van België: 15 km! De natuurlijke zalen volgen elkaar vrolijk op en een klank-en-lichtshow geeft kippenvel! Buiten de grotten wacht een bezoek aan het dierenpark: wolven, bizons en andere wilden dieren zoals de lynx.

  • Adres : Rue Joseph Lamotte 2, 5580 Han-sur-Lesse 
  • Goede parkeermogelijkheden (aan de kerk)
  • Eten kan ter plaatse en in het dorp
Meer info over le Domaine des Grottes de Han

Crupet

Crupet is één van de 31 Mooiste Dorpen van Wallonië en daarom de perfecte bestemming voor een uitstapje. Maak een wandeling in het dorp, bewonder mooie façades, ingangen van binnenpleintjes en tuinen en ook de 13e-eeuwse donjon, die op de lijst van buitengewoon erfgoed van Wallonië staat!

* Combineer met een bezoek aan andere bezienswaardige dorpen in de regio, zoals Spontin en zijn kasteel.

Meer info over Crupet, één van de

Vresse-sur-Semois

Een vroegere mijnwerker neemt je mee op rondleiding in een sinds 1948 verlaten en vergeten leisteenmijn.
Ardois’Alle in een unieke plaats in België. Je ontdekt er de ondergrondse gangen, het leven van de mijnwerkers en een museum over de geschiedenis van leisteen van vroeger tot vandaag.
Na dit bezoek zul je je natuursteen niet meer op dezelfde manier bekijken.

  • Adres : rue de Reposseau 12, 5550 Alle-sur-Semois 
  • Neem van de gelegenheid gebruik om een bezoekje aan recreatiecentrum Récréalle op de oever van de Semois te brengen.
Meer info over Ardois'Alle

Achêne

Of wat dacht je van een rondleiding in een actief bedrijf? Maar niet zomaar een bedrijf: een regionaal pronkstuk met een scherp smaakje!

De mosterdfabriek van Bister ontvangt bezoekers op afspraak. Je krijgt er alle uitleg over de vervaardiging van de beroemde potjes in granaatvorm en een geschenkje op het einde van de rondleiding. We zeggen er niet meer over: ga het zelf ontdekken in Achêne in de omgeving van Ciney.

* Adresse : Rue du Parc Industriel 10, 5590 Achêne

Meer info over de Moutarderie Bister

La Lesse

Je laten voeren door de stroming, aan niets anders denken dan aan je ontspannen, glimlachen bij het zien van de nieuwsgierige koeien wanneer je passeert… Hier een kasteel bewonderen, daar een vogel die opvliegt… Dat is het harde leven van de ééndagskajakker op de Lesse! Geniet van een mooie dag om deze grote klassieker in de Ardennen te beleven!

  • Adres : Place Baudouin 2, 5500 Dinant 
  • Denk eraan om je tocht te reserveren
Meer info over Dinant Evasion