dinant_by_night.jpg

Onze beste tips om
Dinant te verkennen

Wist je dat Dinant, bijgenaamd de "dochter van de Maas", in 2019 tot beste Europese bestemming verkozen is?

Deze veelzijdige stad bevalt iedereen: liefhebbers van natuur, van cultuur, van intense ervaringen en van gastronomie! Koppels en gezinnen zijn er gek op.

Het is immers zeldzaam om zoveel attracties per vierkante kilometer te vinden.

Tussen de promenade langs de Maas en de Citadel is het fotogenieke Dinant een bezoek waard! En voor een optimaal bezoek aan de stad stellen Sonia en Blandine van het Maison du Tourisme je hun beste tips voor: niet te missen attracties, hun persoonlijke favorieten en geheime plekjes vol charme.

5 niet te missen attracties

De Citadel

Voor het uitzicht alleen is de Citadel van Dinant al een uitstap waard. Je kunt erheen via de kabelbaan. Kinderen vinden dat super en hun ouders genieten van het landschap. In de Citadel wordt je uitgenodigd voor een historische rondleiding en voor een moment van ontspanning dankzij een speeltuin en een zonnig terras.

Nieuw vanaf juli 2020: smul van een gastronomisch gerecht aan boord van de kabelbaan!

Boek je bezoek aan de Citadel

De toervaarten op de Maas met elektrische huurbootjes

Dinant dankt haar ontwikkeling aan de Maas. Je gaat er aan boord voor een unieke boottocht met bootjes zonder vaarbewijs. Wie houdt van geschiedenis, verkiest misschien een toervaart met uitleg. Ook het wildste deel van de Maas kan men per boot verkennen.

Boek je toervaart

Grot "La Merveilleuse"

De grot La Merveilleuse werd in 1904 plechtig geopend. Ze wordt beschouwd als één van Europa's mooiste. In iets minder dan een uur doorloop je de verschillende, over drie etages verspreide galerijen. Op het programma: 121 treden en een afdaling tot 50 meter onder de grond. De constante temperatuur in de grot bedraagt 12°C: voorzie kledij om een hevige overgang tussen warm en koud te vermijden op hete dagen.

Sax and the City

In Dinant is Adolphe Sax, de uitvinder van de beroemde saxofoon, geboren. Daar kun je moeilijk omheen tijdens een toer in de stad. In de Rue Adolphe Sax vind je trouwens het Huis van de heer Sax, dat je gratis kunt bezoeken, alsook de bekende bank van de heer Sax. Reuzensaxofonen tooien de stad, maar ook Anamorfoses en verscheidene ruimtes geweid aan het genie van de blaasinstrumenten. 

La maison Leffe

Wist je dat het beroemde bier in het jaar 1240 in de Abdij van Leffe in Dinant gemaakt is? Vandaag wordt het in de hele wereld uitgevoerd. Over de geschiedenis van het bier leer je alles in het Maison Leffe, in een vroeger klooster. Een interactief parcours van een uur, met proeverij, wordt er het hele jaar door voorgesteld.

Voor een bezoek aan het Maison Leffe

2 ideeën om de begane paden te verlaten

Brouwerij La Brasserie Caracole

Deze bescheiden ambachtelijke brouwerij in de gemeente Falmignoul is bekend voor haar vier bieren die ze naar de vier windstreken (zelfs naar Tahiti) uitvoert: Caracole, Saxo, Troublette en Nostradamus. Ze bestaan ook in biologische versie. Deze brouwerij waar ze met hout stoken is uniek in de wereld volgens Michael Jackson (de beroemde bierkenner, niet de zanger). Bij de rondleiding van de brouwerij hoort uiteraard een proeverij. Het is ook mogelijk om proeverijen met passende worstjes en kazen te organiseren en zelfs een maaltijd (via traiteur) voor groepen tot 100 personen.

Info

Het natuurreservaat van Furfooz

Te midden van dit natuurreservaat van 50 hectare in het gebied van de Vallei van de de Lesse nodigt een wandelroute je uit om adembenemende landschappen te ontdekken.

Een hele ervaring zoals je hier kunt lezen : Grandioze wandelingen in het park van Furfooz

De persoonlijke favorieten van Sonia en Blandine

Om je bezoek aan Dinant en omgeving aan te vullen, geeft het Maison du Tourisme je graag nog twee tips:

Het middeleeuwse dorp van Bouvignes met zijn museum van het middeleeuwse Maaserfgoed voor een duik in de bewogen geschiedenis van de Maasvallei, alsook de ruïnes van het middeleeuwse kasteel Château de Crèvecoeur.

Een leuke wandeling met mooie uitzichten en de "Weg der planeten" (Chemin des planètes) van de astronomische kring van Dinant, een leerrijk en aantrekkelijk parcours zonder specifieke bewegwijzering maar langs de GR 126 tot aan de Beiaardrots (Rocher Bayard) en dan terug via de oever van de Maas. Afspraak in het Office de Tourisme voor meer details!

Valt er nog meer te ontdekken in Dinant? Natuurlijk! Volg deze link:

Volg deze link:

Contact : Maison du Tourisme « Vallée de la Meuse Namur Dinant »
Avenue Colonel Cadoux, 8
5500 DINANT

Tel : +32 82 22 28 70
mail : info@dinant-tourisme.be