pole-riviere-et-fleuve-pres-de-namur.jpg

5 tips voor uitjes
in het gebied van de rivieren

Zin om eropuit te gaan in deze regio van de provincie Namen die door twee belangrijke rivieren en een groot aantal wilde riviertjes doorkruist wordt? Ontdek onze 5 tips voor een uitstap!

Andenne

In Andenne kan er gewinkeld worden maar het is ook een erfgoedstad. De kapittelkerk (Collégiale Sainte-Begge) is één van de architecturale pronkstukken die een bezoek waard zijn. De neoklassieke kapittelkerk werd vanaf 1764 gebouwd op de plaats waar de heilige Begga in 692 een Merovingische abdij oprichtte. Ontdek de schat van de kapittelkerk, met prachtige edelsmeedkunst van de 16e tot de 20e eeuw.

 • Adres: Place du Chapitre, 5300 Andenne
 • Goede parkeermogelijkheden
Meer info over de kapittelkerk (Collégiale Sainte-Begge)

Namur

Houd je van Geschiedenis met een grote G? Aan musea ontbreekt het niet in de stad Namen. Dit is een aanrader: "Les Bateliers : les musées archéologique et des arts décoratifs". Het werd helemaal opnieuw bedacht, gerestaureerd en uitgebreid in 2019. Meerdere filmscènes werden er gedraaid ("Les Visiteurs 3" gezien?). Bezoek dit 18e-eeuwse herenhuis met zijn meubilair en sierdingetjes in stijlen van barok tot Louis XIV.

 • Adres: Rue Joseph Saintraint 3, 5000 Namur 
 • Parking in de nabije omgeving: Place Saint-Aubain
Meer info over Les Bateliers

Gembloux

Wit, bruin of blond, de bieren van bij ons proef je me plezier. En wist je dat veel brouwerijen bezoekers verwelkomen? In Gembloux nodigt de Brasserie Bertinchamps je uit voor een rondleiding van 1 uur: ontdek (bijna) alle geheimen van de 7 bieren die ze brouwen.  

 • Adres: rue du Monty - 5030 Gembloux, volg dan de pijltjes
 • Op 15 minuten met de wagen stort het Museum van de Mens van Spy je in een andere wereld. Combineer de twee!
 • Goede parkeermogelijkheden
Meer info over de Brasserie Bertinchamps

Dinant

Wist je dit? De saxofoon is een uitvinding van Adolphe Sax, geboren in Dinant in 1814. Zijn geboortestad heeft hem niet vergeten en wijdt een museum aan Sax: het Maison de Monsieur Sax brengt een eerbetoon aan de geniale instrumentenmaker en vertelt alles over dat instrument dat een revolutie in de muziek veroorzaakte.

 • Adres: Rue Adolphe Sax 37, 5500 Dinant 
 • Ga op de foto naast het standbeeld van Adolphe Sax voor het museum!
Adolphe Sax
Meer info over het Maison de Monsieur Sax

Hastière

Wandelen op de oever van de Maas in Hastière is een beetje als een reis in de tijd maken. Wilde oevers wisselen af met vroegere luxehotels die van Hastière een toeristisch trekpleister van de eerste orde maakten in de vooroorlogse periode. Waarom niet langer van de charme genieten met een bezoek aan de Villa 1900 in Waulsort? Ga terug in de tijd tot in de Belle Epoque. Betreed deze typische villa van de Maasvallei en leef zoals vroeger: meubilair, decoratie en restaurant: niets is er in 100 jaar veranderd en daar zijn we dol op.

 • Adres: Rue des Villas, 64, 5540 Waulsort 
 • Goede parkeermogelijkheden
Goede parkeermogelijkheden