Persoonlijke reisgidsPersoonlijke reisgids
empty

Ruitertoerisme

6-sep-2019 10:46:44

De provincie Namen mag zichzelf met recht het eldorado van het hippisch toerisme in België noemen.

Paardrijden - PaardrijdenPaardrijden - Paardrijden

Vlakten en valleien voeren u naar bossen en wouden, en na de oogsttijd mag je gerust over de weidse akkers draven. Veel van onze dorpen - waarvan er heel wat op de lijst van de Mooiste dorpen van Wallonië staan - herbergen schitterende pleisterplaatsen voor ruiters en uitstekend geoutilleerde hippo-clubs.

Ruiterverblijven en bepaalde landelijke vakantiewoningen of gîtes zijn ongerust om ruiters en hun paarden onderdak te bieden, 's nachts of gewoon tijdens een maaltijd.

Men kan de Naamse wegen verkennen in een rijtuig of koets, en zelfs op de rug van een ezel. Er valt ook veel plezier te beleven op de feesten die de paardrijschool van Gesves organiseert, of tijdens een bezoek aan de Bizon Ranch van Orchimont, waar de "Amis du Cheval" (vrienden van het paard) ook prille beginnelingen leiden tijdens een rit. Maar een verblijf in de provincie Namen kan evengoed de gelegenheid worden om iets bij te leren: over het Ardens trekpaard bijv., of over zuivelproducten op basis van paardemelk.

Steeds oppassen voor verbodstekens die de toegang tot de bospaden verhinderen omwille van het jachtseizoen!

Voor info of begeleiding:

Maak gebruik van de IGN-kaarten van de regio om je te helpen bij het plannen van uw tochten.
En vergeet nooit rekening te houden met de "Code du Randonneur wallon", die de gedragsregels voorschrijft voor al wie zich in onze prachtige Ardense bossen begeeft.

 
 
 
 
 

Newsletter

Ontvang :

  • suggesties voor originele arrangementen
  • tips voor verblijven of activiteiten
  • de laatste nieuwigheden in de streek

Inschrijving

 

Facebook

My Great Web page
 

Twitter

 

Belgïe