Persoonlijke reisgidsPersoonlijke reisgids
empty

Wandelen in de provincie Namen

5-apr-2019 15:38:33

Neem in 2019 deel aan de evenementen die de Federatie voor Toerisme van de Provincie Namen organiseert in het kader van Wallonië Waterrijk 2019.

RAVeL & BBQ
Deze culinaire fietstochten van 25 km vormen de perfecte combinatie van een sportief dagje uit en gastronomie. Fiets en geniet van de feestelijke, gezellige sfeer en vooral ook van de op de barbecue bereide streekproducten tijdens de haltes. Dankzij activiteiten en amusement voor jong en oud wordt elke RAVeL & BBQ een feestelijk en aangenaam moment.

Picknickwandelingen
Tijdens deze wandeltochten van een tiental kilometer verken je onze mooie streek en eet je een heerlijke picknick met typische producten, in de volle natuur of in speciaal voorziene picknickzones. Diverse activiteiten en amusement onderweg maken van elke Picknickwandeling een uniek evenement.

Wandeltocht op de Sint-Jacobsroute
Onze grote tweedaagse wandeltocht van 40 km tussen Beauraing en Membre-sur-Semois wordt opnieuw aan fantastisch avontuur!

De inlichtingen i.v.m. de komende edities van deze 3 evenementen zullen in de lente beschikbaar zijn op de website gaeropuit.be

Maar ook :

Met haar duizenden kilometers aan bewegwijzerde paden is de provincie Namen een paradijs voor wandelaars! Zowel voor gezinnen op uitstap als voor flinke stappers. Langs de oever van een rivier, in natuurparken of via ravelroutes.

Hou je van de pure natuur? Trek door de bossen van de Semois of verken het natuurgebied aan de Viroin.
Denk je aan een rustige, zondagse wandeling? Ga via de RAVeL (netwerk van wandel- en fietspaden), over oude spoorlijnen of langs de Maas.
Ben je van het sportieve en avontuurlijke type? Beklim de rotsachtige heuvels aan de Lesse.
Een stadswandeling in een gezellige stad zoals Namen behoort uiteraard ook tot de opties.

Maak eventueel gebruik van de topografische kaarten van het Nationaal Geografisch Instituut, beschikbaar in alle VVV-kantoren (Maisons du Tourisme, Offices du Tourisme, Syndicats d'Initiatives). Deze laatste hebben ook tal van andere wandelkaarten en -brochures.
En vergeet niet dat de code van de wandelaar ( Code du Randonneur wallon) van toepassing is tijdens al jouw wandelingen in onze prachtige Ardense wouden.

Voor meer info en wandelgelegenheden:

 
 
 
 
 

Newsletter

Ontvang :

  • suggesties voor originele arrangementen
  • tips voor verblijven of activiteiten
  • de laatste nieuwigheden in de streek

Inschrijving

 

Facebook

My Great Web page
 

Twitter

 

Belgïe